Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

VBV heeft meer dan 35 jaar ervaring met het realiseren van kunststof totaaloplossingen. Van het zagen van een standaard plaat op maat tot het ontwerpen en realiseren van een complete procesinstallatie. Wij bedenken en maken het. Door de veelzijdigheid en kwaliteit van de kunststoffen waarmee we werken zijn we onder meer actief in de food-, chemie-, agro- en vrijetijdssector. Door de moderne productietechnieken die we gebruiken en dankzij onze deskundige medewerkers zijn we in staat een hoogwaardig eindproduct te maken.

Van advies tot eindproduct

Alles begint met een idee. Bij VBV zijn we in staat om dat idee uit te werken in ieder gewenst eindproduct. Onze eigen teken- en ontwerpafdeling maakt van iedere schets en elk idee een professionele uitwerking. In overleg met onze opdrachtgevers komen we tot een compleet plaatje dat vervolgens door onze vakmensen wordt gemaakt. Door de korte lijnen met de klant kunnen er snel veranderingen in het ontwerp- en maakproces worden doorgevoerd. We maken voor het ontwerpen en programmeren van onze machines gebruik van een zeer geavanceerd CAD-CAM systeem waardoor machineprogrammering snel en nauwkeurig gebeurt.

Technieken

De mogelijkheden van onze verschillende bewerkingstechnieken zijn oneindig. Om te komen tot een hoogwaardig eindproduct maakt VBV gebruik van verschillende productietechnieken zoals:

  • Frezen: Wij hebben meerdere 3- en 5-assige freesmachines met elk een eigen specialisme. Deze machines worden geprogrammeerd vanuit de engineering en zijn in staat om bijna elk gewenste vorm te frezen.
  • Zagen: In onze zagerij kan elke plaat op maat worden gezaagd. We kunnen ook kunststof halffabricaten op maat leveren.
  • Machinaal lassen: Door middel van een aantal stomplasbanken kunnen we kunststof platen lassen tot elke gewenste lengte met een maximale breedte van maar liefst 5 meter. Ook hebben we voor verschillende toepassingen zelf lasrobots ontwikkeld en gebouwd om sneller en kwalitatief beter te kunnen lassen. Zo hebben we een extrusierobot gebouwd om horizontale lassen te maken.
  • Handlassen / extruderen: Veel apparaten en machines die wij maken worden met de hand gelast. Dit wordt gedaan vanwege de complexiteit en techniek van het eindproduct. Handlassen gebeurt bij ons door een aantal zeer ervaren vakmensen.
  • Vacuümvormen: Vacuümvormen is een techniek waarbij een kunststof plaat eerst wordt verhit, vervolgens over een matrijs wordt getrokken en uiteindelijk vacuüm wordt gezogen. Hierdoor krijgt de plaat de vorm van de matrijs, een erg mooie techniek met een bijzonder eindproduct.
  • Buigen / zetten: Wij kunnen met onze buigbank veel kunststoffen buigen. Onder andere voor de productie van kunststoftanks en kunststofkappen is dit een onmisbare techniek.

Service

Bij VBV staat de opdrachtgever centraal. Wij proberen altijd zo veel mogelijk mee te denken in het proces van onze opdrachtgevers. Wij kunnen zowel service verlenen op locatie als bij ons in de werkplaats in de vorm van reparaties en onderhoud. Onze vakbekwame medewerkers kunnen bijna elke gewenste reparatie uitvoeren. Indien mogelijk schakelen we snel en kunnen we onze opdrachtgevers snel helpen. 

Eindproducten

De mogelijkheden in de kunststoftechniek zijn eindeloos bij ons. Wij zijn gespecialiseerd in (eind)producten voor industriële toepassingen zoals turn-key installaties, leidingwerk, vloeistoftanks, machineonderdelen, prototyping en klimaatoplossingen zoals lucht- gas- en stofwassers. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in milieutechniek en kunststof klimaatoplossingen zoals ventilatiekokers en -kanalen, luchtwassers en warmtewisselaars. Natuurlijk blinken wij dankzij de veelzijdigheid van onze kunststoffen ook uit in het leveren van maatwerk voor speciale toepassingen.

Expertises

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier