Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Van Boxtel Elektro is al meer dan 35 jaar specialist in de agrotechniek en biedt totaaloplossingen voor zowel de veehouderij als de land-, tuin- en akkerbouw. Wij ontwerpen, leveren en installeren onder andere klimaat en ventilatiesystemen, elektrische- en verlichtingsinstallaties, luchtwassers, warmtewisselaars, noodstroomvoorzieningen, voerinstallaties en alarminstallaties. Service staat bij ons hoog in het vaandel wat zich vertaalt in onze 24-uurs storingsdienst.

Klimaat- en ventilatiesystemen

Een goed klimaat in de stal is belangrijk voor optimale leefomstandigheden van de dieren. Een goede beheersing van temperatuur, luchtvochtigheid, het ammoniakgehalte, CO2 en stof is hierbij essentieel. Voor het beheersen van een goed klimaat is een goede ventilatie essentieel. Wij verzorgen zowel de klimaatinstallatie en de ventilatie installatie in uw nieuw te bouwen of te renoveren stal.  

Voor klimaatinstallaties werken wij onder andere met Hotraco en Stienen. Voor ventilatie-installaties werken wij onder andere met Ziehl Abegg. Bekijk ons leveringsprogramma voor ons gehele assortiment. Ook maken wij gebruik van de door onszelf ontwikkelde ADU meet-smoorunit en ventilatiekokers.

Elektrische- en verlichtingsinstallaties

Wij zorgen voor de infrastructuur van de elektrische installatie. Denk hierbij aan verdeelinrichtingen, bekabeling, (kracht)stopcontacten, aansluitpunten en kabelgoten.

Ook aanvullende installaties zoals PV-installaties (zonnepanelen) en compactstations kunnen door ons verzorgd worden. Verder kunnen wij ook een inspectie of keuring voor uw installatie voorzien.

Ook de verlichting is een essentieel onderdeel van uw elektrische installatie. Wij kunnen een verlichtingsinstallatie realiseren van ontwerp (door middel van een lichtplan) tot realisatie. Wij hebben hier vooral oog voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van verlichting. In de agrarische sector maken wij specifiek gebruik van onze IP66 LED buis armaturen.

Luchtwassers

Een luchtwasser is, zoals de naam doet vermoeden, een installatie die lucht reinigt. De luchtwasser wordt in de veehouderij gebruikt om een of meerdere stoffen die het milieu aantasten te verminderen. Voor VBV is het maken van een luchtwasser niets nieuws, onze eerste biologische luchtwasser werd in 1986 gebouwd. Dit was ver voordat luchtwassers een prominente plaats kregen in de agrarische sector. Bij VBV staat de ontwikkeling van de luchtwasser centraal. Er zijn zowel biologische als chemische luchtwassers. Bij biologische systemen is de werking gebaseerd op micro-organismen die ammoniak omzetten naar nitriet en nitraat. Bij chemische luchtwassers wordt ammoniak omgezet met behulp van zwavelzuur dat aan een filter wordt toegevoegd. Al onze luchtwassers worden volledig op maat ontwikkeld naar de vraag van de opdrachtgever.

Warmtewisselaars

VBV ontwikkelt, ontwerpt en bouwt warmtewisselaars voor de agrarische sector. Een warmtewisselaar draagt bij aan een optimaal stalklimaat. Het voordeel van de VBV warmtewisselaar is dat deze op maat ontwikkeld wordt. Iedere warmtewisselaar is dan ook uniek en exact afgestemd op het gebruik.  

Noodstroomvoorzieningen

Voor de waarborging van de bedrijfscontinuïteit is een noodstroomvoorziening essentieel. De noodstroomvoorziening is het systeem dat uw stroomvoorziening over neemt wanneer de primaire stroomvoorziening uitvalt. Een stroomstoring kan grote schade aanrichten door het tijdelijk onvermogen om operationeel te blijven of door het verlies van gegevens.

Bedrijfszekerheid is bij noodstroom van levensbelang en daarom werken wij met noodstroomaggregaten van ABATO. Samen met een automatische omschakelaar van Socomec zorgt u ervoor dat de voeding automatisch wordt overgenomen bij het wegvallen van de netspanning.

Voerinstallaties

Wij automatiseren en installeren diverse soorten voerinstallaties zoals voersystemen voor de pluimveehouderij en drinkwatervoorzieningen.

Alarminstallaties

In de agrarische sector zijn regelprocessen letterlijk van levensbelang. Uitval van een installatie kan grote schade tot gevolg hebben. Het is daarom van essentieel belang om een alarmmelder te hebben die schade bij uitval kan voorkomen door de uitval op tijd door te melden.

Doordat wij met de Octalarm van Adésys werken kunnen wij een betrouwbare doormelding van uw alarm creëren en zo een goede bedrijfszekerheid garanderen.

Trucoz champignon klimaat- en managementsysteem

Door jarenlange ervaring in de champignonteelt is TRUCOZ ™ celmanager software de meest uitgebreide software voor uw paddenstoelenkwekerij.

Met zijn vele optionele integreerbare modules zoals oogst- en tijdregistratie TORS, watergeefsysteem TARS, energiemanagement, ketelcascade regeling, koelcompressor sturing, bedtemperatuurregeling en centraalkanaalregeling is het TRUCOZ ™ systeem zo uitzonderlijk.

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier