Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

1983 - 1988

Oprichting van het bedrijf door en bij Jan en Tineke van Boxtel aan de Kroatenstraat in Volkel. Even later komt broer Mario het team versterken. De werkzaamheden zijn vooral gericht op elektrotechnische installaties, wat later uitgebreid wordt met het produceren van ventilatiekokers voor de agrarische sector. Hiervoor komt broer Rini bij het bedrijf en wordt de K.I.B. (kunststof industrie Brabant) opgericht. Naast de agrarische sector worden de werkzaamheden uitgebreid met werkzaamheden betreffende de industriële automatisering.

1988 - 2003

Na vijf jaar verhuist Van Boxtel Elektro naar een tegenovergelegen bedrijfspand aan de Kroatenstraat. Kort na de opening brandt dit pand af, waarna het opnieuw opgebouwd moest worden. De K.I.B. werd veranderd in Van Boxtel Kunststof en verhuisde naar de Jochem de Wildstraat in Volkel. In 1990 wordt collega VEBA overgenomen en tevens wordt het door Siemens ontwikkelde Trucoz klimaatsysteem overgenomen. In 1993 worden de handelsmaatschappijen Van Boxtel Trading en Van Boxtel Groothandel opgericht.

2003 – 2015

In 2003 wordt de langverwachte verhuizing naar de Koperslagerstraat 2 in Uden ingezet. Dit bedrijfspand is ondertussen al meermaals te klein gebleken en daarom uitgebreid. In 2008 bestond het bedrijf 25 jaar en werd dit groots gevierd met een feestelijk weekend.

2015 – 2020

In 2015 wordt de ondernemerspluim gewonnen door de broers Jan, Mario en Rini. Een bijzondere erkenning voor al het harde werken. Ook wordt de magische grens van 100 medewerkers gepasseerd. Er wordt ingezet op een intensievere samenwerking tussen Van Boxtel Elektro en Van Boxtel Kunststof. De naam VBV elektro en kunststof is geboren. Door efficiënter samen te werken kunnen er innovatieve en onderscheidende producten gemaakt worden.

2020 - heden

De aandeelhouders Mario, Jan en Rini doen een stap terug en dragen de dagelijkse leiding over aan Luuk van Boxtel, Rico van der Sanden, Koen Arts en Jels Toonen, drie jonge honden en één oudgediende. Met de introductie van de slogan 'Goed bedacht. Slim gemaakt.', wordt het denkwerk en het maatwerk van onze medewerkers benadrukt. De medewerkers en innovatie zijn nog steeds belangrijke pijlers van de organisatie. Door doorontwikkeling van bestaande producten zoals de luchtwasser kunnen nieuwe markten bediend worden en kan VBV bijdragen aan het duurzaamheidsvraagstuk. 

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier