Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Slim energiemanagement voorkomt stroomstress

Onzekerheid over energieprijzen en een overvol stroomnet bezorgen ondernemingen de nodige hoofdbrekens. Waar betaalbare elektriciteit vroeger een vanzelfsprekendheid was, moet je nu maar afwachten of er überhaupt voldoende energie is. VBV elektro en kunststof biedt maatwerkoplossingen op het gebied van energiemanagement zodat je dit probleem een stap voor blijft.

Het grote probleem van het elektriciteitsnet is dat er op dit moment sprake is van teveel pieken en dalen, legt Rico van der Sanden van VBV uit. “Tijdens die dalen is er energie over. De vraag is: wat doe je ermee? Verbruik je deze energie zelf, verkoop je het of sla je de energie op? Die keuzes moet je op een goede manier managen." VBV speelt daar op in met op maat gemaakte software, vult collega Luuk van Boxtel aan. “Die software zorgt ervoor dat op ieder moment van de dag de juiste keuzes worden gemaakt, ook rekening houdend met de actuele energieprijzen. Die veranderen bij een dynamisch energiecontract immers continu.”

Opslag van energie kan door er water mee op te warmen, of door middel van accu's. Die levert VBV desgewenst ook. "Wij zorgen dan ook voor de installatie”, zegt Rico. Het is daarnaast een kwestie van zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van de energie die je opwekt, zodat er zo min mogelijk verloren gaat. Luuk: “Je moet er daarbij voor zorgen dat energie op het juiste moment voor het juiste doeleinde wordt benut. Door inzichtelijk te maken wanneer energie verloren gaat helpen we bedrijven verduurzamen.”

Denkwerk

Omdat zonnepanelen en accu's een erg hoog vermogen kunnen hebben, kan dat in potentie tot gevaarlijke situaties leiden. Daar komt vanzelfsprekend de nodige kennis bij kijken. Juist die kennis is waarin VBV zich onderscheidt. "Wij doen installatiewerk waar nét wat meer denkwerk voor nodig is", zegt Luuk. "Bedrijven helpen verduurzamen doen we trouwens niet alleen door middel van energiemanagement, maar ook op het gebied van automatisering en milieutechniek. Eigenlijk gaan we geen uitdaging uit de weg.”

Gepubliceerd in bedrijvig Maashorst editie december 2023. 

Bekijk hier het orginele artikel.

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier