Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Onze luchtwasser
Een luchtwasser is, zoals de naam doet vermoeden, een installatie die lucht reinigt. Een luchtwasser wordt gebruikt om één of meerdere stoffen die het milieu aantasten te verminderen. Voor VBV is het maken van een luchtwasser niets nieuws, onze eerste biologische luchtwasser werd in 1986 gebouwd. Dit was ver voordat luchtwassers een prominente plaats kregen in de agrarische sector. Door ruim 30 jaar lange ervaring in de bouw van luchtwassers is alle kennis over kunststof, elektra en klimaat binnen ons bedrijf volop aanwezig. Door de loop der tijd is het ontwerp van de luchtwassers veelvuldig geoptimaliseerd. Een van de belangrijkste pijlpunten is het maatwerk wat wij leveren. Iedere installatie heeft een ander ontwerp en elke klant heeft zijn eigen wensen. Door het maatwerk wat wij leveren ondersteund met onze kennis kunnen uw wensen worden gerealiseerd. En daar heeft u elke dag plezier van.

Vermindering van emissies
In de agrarische sector worden luchtwassers al ruimschoots toegepast om de emissie van geur, fijnstof en ammoniak te verminderen. Het milieu staat wereldwijd steeds meer centraal daarom is de transitie naar verduurzaming en vermindering van uitstoot van groot belang en regelgeving maakt het in veel gevallen zelfs verplicht. Er wordt er steeds meer gedaan om de emissie van schadelijke stoffen te verminderen en te voorkomen. Door continue verbeteringen en nauwe samenwerking met de overheid blijven wij vooroplopen in ontwikkelingen en daarom is een luchtwasser van VBV de juiste keuze!

Opbouw van de luchtwasser
De ventilatielucht gaat door drie secties waarna de lucht de luchtwasser verlaat: de voorbevochtiging, het filterpakket en de druppelvangers.

Werking van de luchtwasser

In de voorbevochtiging wordt de ventilatielucht bevochtigd en vervuiling zoals stof uit de ventilatielucht verwijderd. Het verwijderen van stof en andere vervuilingen verkleint de kans op verstoppingen van het filterpakket. In het geval van een biologische luchtwassers is de voorbevochtiging van groot belang voor de bacteriën, omdat deze bij een te droge lucht afsterven.

Onderin de wasser is de waswateropslag. Vanuit de waswateropslag recirculeert het waswater over het filterpakket en de voorbevochtiging. Wanneer het waswater een vervuilingsgrens overschrijdt wordt er gespuid waarna vers water wordt toegevoegd.

De luchtwasser is gevuld met vulmateriaal om het contactoppervlak tussen het waswater en de ventilatielucht te vergroten. De ventilatielucht komt vanuit de onderkant van het filterpakket aan. Tegelijkertijd wordt het filterpakket continu bevochtigd met waswater vanaf de bovenzijde. Hierdoor lossen de in water oplosbare stoffen zoals ammoniak op in het water. Niet oplosbare componenten zoals fijnstof worden neergeslagen en door het waswater meegevoerd.

De gewassen ventilatielucht bevat nog waterdruppels die worden afgevangen door middel van druppelvangers. Hierdoor wordt bespaard op het waterverbruik omdat er minder water de luchtwasser uitgevoerd wordt. In het geval van een chemische luchtwasser zijn de druppelvangers van groot belang omdat de chemicaliën in de waterdruppels afgevangen worden. Hierdoor kan gebouw- en milieubeschadiging voorkomen worden.

 

PDF flyer VBV luchtwasser

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier