Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Uitdagend serviceproject: optimaliseren ventilatieregeling voor vriezers in de voedingsmiddelenindustrie

Ons team heeft met succes een uitdagend serviceproject in de industriële automatisering afgerond! Ondanks de strakke deadline van deze spoedklus hebben we een indrukwekkende prestatie geleverd door een volledige besturing te ontwerpen, produceren, plaatsen en in bedrijf te stellen, waarbij achttien frequentieregelaars van 5,5kW zijn gebruikt. Deze geavanceerde regelaars hebben de verouderde regeling van de bestaande EC-ventilatoren vervangen, die niet meer aan de vereisten voldeed.

Configuratie frequentieregelaars

Eén van de uitdagingen van dit project lag in het configureren van de juiste regeling voor de bestaande ventilatoren met permanent magneet motoren. Aangezien frequentieregelaars meestal worden toegepast bij asynchrone motoren, en niet bij permanent magneet motoren, hebben we extra zorgvuldig gekeken naar de juiste instellingen van de frequentieregelaars. Dankzij onze diepgaande kennis en expertise zijn we erin geslaagd om de regeling op een passende manier te configureren. Door te kiezen voor het behouden van de bestaande ventilatoren en ze te integreren met frequentieregelaars hebben we aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd.

Opdrachtgever en eindklant

Dit opmerkelijke project werd uitgevoerd in opdracht van een vooraanstaande leverancier van vriezers in de voedingsmiddelenindustrie. De aanpassing die we nu gerealiseerd hebben is een aanpassing aan twee spiraalvriezers die we eerder voor deze opdrachtgever hebben geautomatiseerd. De eindklant en gebruiker van deze vriezers is gespecialiseerd in de productie van gepaneerde snackproducten op basis van groenten.

Met trots kunnen we zeggen dat we met succes aan de verwachtingen hebben voldaan. Onze oplossing heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie en betrouwbaarheid van zowel de ventilatoren als de spiraalvriezer. We zijn verheugd dat we een positieve bijdrage hebben kunnen leveren aan de productie van deze innovatieve voedingsmiddelen.

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier