Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Realisatie automatisering Carton Box Freezer

In samenwerking met onze opdrachtgever Advanced Freezers hebben we gewerkt aan de realisatie van een Carton Box Freezer voor eindklant Food Service in Polen.

Carton Box Freezer

Met behulp van een Carton Box Freezer kunnen dozen en/of kratten zeer snel worden ingevroren. Het unieke horizontale luchtstroomontwerp zorgt voor dezelfde temperatuur en luchtsnelheid in de dozenvriezer waardoor de verblijftijd van het product in vriezer tot een minimum wordt beperkt. Het voordeel van deze vriezer is dat (voor)verpakte producten in een lopend proces kunnen worden ingevroren, waardoor de producent een aanzienlijke tijdswinst kan behalen.

Van ontwerp tot installatie

Samen met onze opdrachtgever zijn we tot een functioneel ontwerp van de installatie gekomen. Na deze stap starten we met de engineering van de installatie. Onze hardware engineers beginnen met het maken van de benodigde elektrische schema’s in EPLAN, terwijl onze software engineers zich bezig houden met de procesbesturing van de installatie. Tijdens het engineeringsproces is onze jarenlange ervaring op het gebied van automatisering in de food & feed sector onmisbaar. Wanneer de tekeningen gereed zijn wordt de bijna vier meter lange besturingskast in onze paneelbouw werkplaats opgebouwd en bedraad. De laatste taak in Nederland is het laden van de besturingskast op transport naar Polen.

In Polen zijn onze monteurs hard aan het werk met het bekabelen van de machine. Samen met onze partner STM machinebouw, die het mechanische gedeelte van de installatie voor zijn rekening neemt, wordt de gehele installatie opgebouwd. Onze monteurs zorgen ervoor dat elke sensor en elke actor met de besturingskast worden verbonden. Wanneer alle kabels zijn aangesloten voert de monteur samen met de inmiddels gearriveerde software engineer een IO-test uit om te kijken of alles juist werkt. Wanneer de IO-test is geslaagd wordt de installatie ingeregeld en worden de puntjes op de I gezet. De machine is nu gereed voor gebruik door de eindklant.

Van aanvoer tot uitvoer

Deze Carton Box Freezer is door onze opdrachtgever op maat ontworpen zodat deze aan alle klanteisen voldoet. Via een aanvoersysteem worden de dozen of kratten met het product naar de installatie geleid. Vervolgens wordt het product in het magazijn van de vriezer gezet. Het magazijn van de vriezer heeft verschillende posities om op elk tijdstip producten in- en uit te kunnen voeren. Door middel van een lift- en pushsysteem kunnen de gevulde dozen op verschillende posities gezet worden. De vriezer wordt op de juiste temperatuur gehouden door zes verdampers. Door middel van een uitvoerband kunnen de producten weer uit de vriezer getransporteerd worden zodat de producten uiteindelijk verder in de keten verspreid kunnen worden.  

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier