Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

VBV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van hoogwaardige kunststoffen. VBV is gespecialiseerd in producten welke gericht zijn op ventilatie- en klimaattechniek. Wij bouwen op een brede ervaring op het gebied van ventilatietechniek, wat voor u betekent dat wij garant staan voor een goede begeleiding en service. Onze mensen staan voor u klaar om de juiste oplossing te creëren, teneinde er zorg voor te dragen verdere rentabiliteit en kostenbesparing in uw bedrijf te brengen. Door het complete programma en de mogelijkheid om  maatwerk producten te vervaardigen zijn wij altijd in staat u een passend pakket aan te bieden.

Wij zijn gespecialiseerd in toepassingen zoals:

 

Ventilatiekokers

VBV staat al meer dan 35 jaar bekend om haar eigen geproduceerde ventilatiekokers, veelal gericht op ventilatie in de agrarische sector. Voor het beheersen van een goed klimaat in de stal is een goede ventilatie essentieel. Wij verzorgen alles op het gebied van ventilatiekokers en ventilatiekleppen in de stal. Ook maken wij gebruik van de door onszelf ontwikkelde ADU meet-smoorunit en ventilatiekokers. 

VENTILATIEKOKER ONDERBOUW

Toepassing: Bij gebruik van conventionele ventilatoren van alle merken diameters.

Materiaal: Polyetheen, Polyester en RVS.

Omschrijving: Als inbouwtype. De ventilator kan rechtstreeks aan de koker gemonteerd worden. Als u hiervoor geen draadeinden wilt gebruiken zijn diverse hulpstukken leverbaar die een vlotte en degelijke montage van uw ventilatoren garanderen. De kokers zijn standaard leverbaar in diameter 30, 35, 40, 45, 50, 56, 63, 73, 82 en 91 cm. Polyester indekstukken zijn standaard leverbaar voor standaard golfmaten of aangepast leverbaar voor plaatsing op pannen, bitumen, damwand of nok. De dakhelling is traploos instelbaar van 10º tot 30º, andere hellingshoeken op aanvraag.

 

VENTILATIEKOKER INBOUW

Toepassing: Dakdoorvoer voor stallen en bedrijfsgebouwen die geschikt is voor alle merken en diameters inbouwventilatoren.

Materiaal: Polyetheen, Polyester en RVS.

Omschrijving: Uitvoering met kap of regenring. De montage van de inbouwventilator blijft beperkt tot het klemmen van de ventilatorsteunen in de speciaal hiervoor gemonteerde blokjes. Hierdoor (ook in geval van demontage) zijn dus geen verdere aanpassingen c.q. gereedschappen vereist. Uitgevoerd met instroomring. De kokers zijn standaard leverbaar in diameter 30, 35, 40, 45, 50, 56, 63, 73, 82 en 91 cm. Polyester indekstukken zijn standaard leverbaar voor standaard golfmaten of aangepast leverbaar voor plaatsing op pannen, bitumen, damwand of nok. De dakhelling is traploos instelbaar van 10º tot 30º, andere hellingshoeken op aanvraag.

ADU KLEP

Toepassing: Het automatisch regelen van de luchtstroom tot de juiste hoeveelheid is bereikt.

Materiaal: Kunststof + RVS. Motor die zijn betrouwbaarheid reeds heeft bewezen.

Omschrijving: De ADU klep is d.m.v. flenzen makkelijk onder een ventilatiekoker of tussen een buis te plaatsen. De ADU klep is zo geconstrueerd dat alle handelingen aan de buitenzijde kunnen worden uitgevoerd: De klep is aan de buitenzijde makkelijk handbediend open of dicht te zetten (dit is vooral noodzakelijk bij stroomuitval); De storingsgevoelige delen van de ADU klep zijn, doordat de klep aan de buitenzijde te openen is, makkelijk te bereiken. De ADU klep is geschikt voor diverse soorten ventilatiesystemen. De ADU klep is geschikt voor nagenoeg alle merken regelapparatuur. De ADU klep is leverbaar met of zonder meetwaaier. 

LICHTROOSTER

Toepassing: Het filteren van daglicht bij een opening.

Materiaal: Polyetheen, RVS en PVC.

Omschrijving: De filter is zo geconstrueerd dat het daglicht tot een maximum eruit gefilterd wordt en de luchtweerstand tot een minimum beperkt blijft. Door de vormgeving is deze makkelijk te monteren onder een instroomring, tegen een muur of in een windkap. De lichtfilter is in elke maat en uitvoering te bestellen

VLINDERKLEP

ToepassingIn ventilatiekokers of kanalen waar als de ventilator (bijv. volgens de regeling) uitschakelt, de opening direct gesloten dient te worden.

MateriaalPolyester, Polyetheen en RVS.

OmschrijvingVooral in de afdelingen met 2 of meer ventilatoren is plaatsing van een vlinderklep aan te bevelen. De klep functioneert dan boven die ventilator die door de regeling uitgeschakeld wordt. In gesloten toestand houdt de klep ook het hemelwater geheel buiten. Verkrijgbaar voor alle diameters. Alle diameters zijn uitgevoerd met een contragewicht. Ook leverbaar voor aluminium ventilatiekokers.

SEGMENTBUISKOKER

Toepassing: Geisoleerde ventilatiekoker. 

MateriaalPolyetheen, Polyester en RVS.

OmschrijvingHet is een gepatenteerd systeem met een dubbele wand, die voorkomt dat er condensvorming optreed in de buis. Door het kliksysteem van de segmenten kunnen de buizen gemonteerd worden tot een sterk en stabiel geheel. Met deze segmenten wordt het volume tot 80% gereduceerd, waardoor de transportkosten aanzienlijk minder zijn.

DIAFRAGMA

Toepassing: Smoren van de luchttoevoer onder de ventilator.

Materiaal: Polyester.

Omschrijving: Als één geheel uitgevoerd in een zwarte P.E. met dito schuiven. Door middel van de flens onder in de koker te bevestigen. Door het gebruik van de schuiven wordt de verplaatste luchthoeveelheid op de lagere ventilatiestanden nog eens belangrijk verminderd. Dit hulpstuk bewijst zich o.a. door: kleinere windinvloed bij een laag ventilatieniveau en een betere temperatuursregeling in de koude periodes.

TUIMELKLEP

Toepassing: Klep om ventilatiekokers c.q. luchtkanalen geheel of gedeeltelijk af te sluiten.

Materiaal: Polyester, Polyetheen en RVS.

Omschrijving: Ronde klep die voorzien is van een RVS-as en gelagerd is in P.E. (van de buiswand of van aparte aspunten). De bedieningshendel kan voorzien worden van borgkoorden waardoor de klep ook op afstand te bedienen is (vanaf bijv. de voergang). Ook uit te voeren ten behoeve van een servomotor. Tevens biedt deze constructie u de mogelijkheid kleppen in serie te schakelen en zodoende centraal te regelen. Leverbaar voor elke diameter ventilatiekoker, verlengbuis of luchtkanaal.

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier