Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

''We zoeken de grenzen op van automatisering''

VBV elektro en kunststof is al jaren gespecialiseerd in industriële automatisering, maar lang niet iedereen kent de échte mogelijkheden van de Udense onderneming. Niet gek dus, dat VBV-specialisten Rico van der Sanden, Luuk van Boxtel en Sjoerd Lamers er graag over vertellen.

Om de potentie van VBV te duiden, beschrijven we het werkgebied: dat loopt van Uden tot aan… Australië. Of: tot aan Zuid-Amerika, Canada, of vrijwel iedere andere denkbare bestemming. Luuk van Boxtel (manager Elektrotechniek) legt uit: “We werken veel samen met machinebouwers. Uit Uden, maar we zijn ook daarbuiten actief: ons werkgebied is de gehele regio Noordoost-Brabant. De machines die we voor onze opdrachtgevers automatiseren, gaan vaak de hele wereld over. Wij reizen vaak met deze machines mee, om de installatie te begeleiden en het inregelen te verzorgen. En iedere keer als we het eindresultaat zien, zijn we weer trots.”

Willie Wortels

De klanten met wie VBV samenwerkt op het gebied van industriële automatisering, zijn in te delen in twee groepen: machinebouwers en eindgebruikers. Luuk omschrijft de machinebouwers als de ‘Willie Wortels van de industriële sector’. “Ze bedenken de meest indrukwekkende, geavanceerde oplossingen voor industriële processen. Wij zijn er om ze te helpen hun plannen te verwezenlijken.” Sjoerd Lamers (projectleider industriële automatisering) vult aan: “Machinebouwers hebben vaak niet voor alle disciplines specialisten in huis. Wij hebben die mensen wel. Engineers, PLC-programmeurs, panelenbouwers, monteurs… noem maar op. Ons team Industriële Automatisering bestaat uit circa dertig gespecialiseerde collega’s.”

Tikkeltje eigenwijs

Meedenken, ontzorgen en het bieden van service zijn beloftes die perfect passen bij VBV. Luuk: “Tegelijk zijn wij niet de club van: ‘u vraagt, wij draaien’. Machinebouwers zijn soms een tikkeltje eigenwijs – maar wij ook. We kijken altijd verder dan de machine op zich, we houden altijd het totaalplaatje in de gaten. Waar heb je écht behoefte aan?” Voorbeelden daarvan zijn er genoeg. Rico (manager Industriële Automatisering): “Onlangs hebben we gewerkt aan de besturing  van een compacte machine boordevol intelligentie, die vloeistoffen kan mengen en doseren, bedoeld voor ziekenhuizen. En vrijwel gelijktijdig stelden we in Polen een boxvriezer in werking, een reusachtige machine met interne lagen, liften en een geconditioneerd magazijn. Ook bij eindklanten zijn we veel actief, voor wie we uiteenlopende industriële automatiseringsoplossingen realiseren.”

Samen sterker

Dé sleutel tot een succesvol project is volgens Rico, Sjoerd en Luuk een goede samenwerking met de opdrachtgever. “Het beste resultaat bereik je samen”, knikt Sjoerd. “We volgen niet en we leiden niet: we trekken samen op, om uiteindelijk de klant écht vooruit te helpen. Daarin gaan we ver. Waar anderen stoppen, zetten wij het liefste een stap extra. Daarbij zoeken we de grenzen van de automatisering op. Dat willen we en dat kunnen we, vooral dankzij de grootte van ons team en de ervaring van onze mensen, bijvoorbeeld uit eerdere projecten. Dat maakt ons de juiste partner.”

Slim datagebruik

Vandaag de dag is team Industriële Automatisering steeds meer bezig met ‘Industrie 4.0’, ofwel: het integreren van geavanceerd databeheer en -gebruik in de industriële oplossingen. Rico vertelt: “Steeds meer eindgebruikers willen hun onderneming besturen op basis van data. Logisch, want daar liggen mooie kansen. Bijvoorbeeld: een machine die actief gegevens verzamelt, opslaat en uploadt naar je ERP-systeem kan je veel waardevolle inzichten opleveren. Over volumestromen, de productiviteit van de machine-operators of het voorspellen van onderhoud en reparaties. Daarmee voorkom je kostbare downtime en verhoog je de efficiëntie van je productieproces. Een interessante ontwikkeling, waarin we iedere klant perfect kunnen begeleiden.”

Gepubliceerd in bedrijvig Uden, Meierijstad en Oss editie september 2022. 

Bekijk hier het orginele artikel.

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier