Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Goed bedacht. Slim gemaakt.

Bekijk hier het orginele artikel.

“Doen jullie dat ook al?” Die vraag krijgen ze bij VBV elektro en kunststof bijna dagelijks. Want veel ondernemers weten niet welke schat aan kennis, ervaring en expertise zich achter

de bedrijfsmuren bevindt. Onlangs vond er een wisseling van de wacht plaats bij het van oorsprong Volkelse bedrijf. De broers Mario, Jan en Rini deden een stap terug en droegen de dagelijkse leiding over aan Luuk van Boxtel, Koen Arts, Jels Toonen en Rico van der Sanden.

“Drie jonge honden en een oudgediende”, lacht Luuk van Boxtel. Hij is de zoon van Mario en met zijn leeftijd van 26 jaar het jongste MT-lid (en manager elektro- en agrotechniek). Jels (33) is manager HR en Bedrijfsvoering; Koen (38) is manager Kunststoftechniek en Rico, die over meer dan 35 jaar ervaring in het familiebedrijf beschikt, is manager Industriële Automatisering.

Van Volkel naar Uden

Het bedrijf werd in 1983 opgericht door Jan en Tineke van Boxtel, aan de Kroatenstraat in Volkel. Niet veel later kwam Mario de zaak versterken, waarna Rini al snel het kunststofbedrijf onder zijn hoede nam. Vanuit het maken van elektrotechnische installaties en ventilatiekokers voor de agrarische industrie groeide het bedrijf uit naar andere industrieën. Vandaag de dag is VBV specialist in industriële automatisering, elektrotechniek en kunststoftechniek. Het bedrijf is alweer bijna 20 jaar in Uden gevestigd (Koperslagerstraat). De elektro- en kunststoftak vullen elkaar naadloos aan in één en dezelfde organisatie.

Oplossingen op maat

“Onze kracht ligt in het maatwerk”, aldus Luuk. “En dan vooral de combinatie van elektrotechniek en kunststoftechniek. We merken vaak dat bedrijven ons voor het één benaderen en vervolgens ontdekken dat we ook het andere kunnen: ineens zijn ze klant bij een organisatie voor alle technische oplossingen.  Een slimme gebouwgebonden installatie, de automatisering van een geïntegreerd productieproces, een kunststof machine zoals een luchtwasser voor een industriële omgeving of zelfs een combinatie van dit alles; we kunnen onze opdrachtgevers van A tot Z helpen.” Koen vult aan: “Het liefste begeleiden we onze klanten al vanaf hun eerste idee of schets. Wij maken er de maatwerk oplossing van waar de klant op zit te wachten.”

Bevlogen medewerkers

Wat verder opvalt, is de passie waarmee de circa honderd medewerkers hun werk doen. Luuk: “Onze medewerkers zijn oprecht trots op wat we maken, en terecht! Niet voor niets is onze slogan: ‘Goed bedacht. Slim gemaakt.’, waarmee we het denkwerk en maatwerk van ons vak benadrukken. Onze mensen bijten zich vast in een uitdaging en stoppen pas als hun toegevoegde waarde voor de klant aantoonbaar is. Of, anders gezegd: als we de klant verrassen met een oplossing waar hij zelf niet aan had gedacht.”

Koffie staat klaar

Die drive om te klanten verder te helpen, uit zich ook in het vermogen waarmee we altijd klaarstaan voor onze klant, bijvoorbeeld bij het oplossen van storingen . Jels: “Stel dat er in een productiebedrijf een lijn stilvalt. Dan begrijpen we dat die ondernemer niet kan wachten. Van dat soort uitdagingen houden we. Meteen in actie komen, zonder bureaucratisch te werk te gaan. Onze trouwe klanten kunnen ons 24 uur per dag bellen.” In het verlengde daarvan noemt Luuk de servicegerichte verkoopbalie, waar bijvoorbeeld technische dienst-medewerkers altijd terecht kunnen voor een onderdeel. “En voor een kop koffie of een rondje door het bedrijf, als ze tijd hebben tenminste. Want niets is mooier dan onze passie te delen met vakgenoten.”

Gevoel van trots

Zoals gezegd gaan de oplossingen van VBV de hele wereld over. Soms rechtstreeks, maar even vaak via partnerbedrijven uit de regio, die er op hun beurt hún klanten mee bedienen. Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Oceanië – op alle continenten kun je het VBV-logo tegenkomen. “Toch werken we ook heel graag lokaal en regionaal”, aldus Jels. Deze regio herbergt zo veel mooie bedrijven. Alleen al op de Udense bedrijventerreinen, maar ook in de omliggende regio’s zijn prachtige technische bedrijven gevestigd.” Koen: “Soms passeer ik op weg naar kantoor meerdere klantlocaties waar je onze auto’s tegenkomt. Het gevoel van trots dat je daarvan krijgt, went nooit.”

Gepubliceerd in bedrijvig Uden maart 2021. 

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier