Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Geen enkele luchtwasser is hetzelfde

Ga je in gesprek met de mensen van VBV elektro en kunststof? Wees dan voorbereid op een flinke dosis enthousiasme. Want dat hebben alle circa honderd medewerkers van het bedrijf, gespecialiseerd in industriële automatisering, elektro- en kunststoftechniek. Met projectmanager Aron van Gemert nemen we één product onder de loep: een industriële luchtwasser.

“Industriële luchtwassers filteren de lucht in productieprocessen”, legt Aron uit. “Een leuk voorbeeld zijn toepassingen met boterzuur, waar luchtwassers geuren afzuigen. Dit boterzuur heeft een erg penetrante geur welke lijkt op zweetvoeten, doormiddel van een luchtwasser ruik je hier buiten het gebouw niks meer van… In andere productieprocessen voert een luchtwasser schadelijke stoffen af, zoals bij het ontlakken van metalen, het filteren van fijnstof of in agrarische toepassingen.”

Altijd maatwerk

In onze regio is VBV elektro en kunststof de onbetwiste nummer één in industriële luchtwassers. “We focussen bewust op onze directe omgeving. We helpen liever onze eigen buurman dan een verre klant. Tegelijk is onze klantenkring heel breed, we leveren in heel Nederland en België.” Andere (internationale) markten zoekt VBV bewust niet op. Aron: “We leveren maatwerk welke aansluit bij het proces en de wensen van de klant, geen enkele luchtwasser is hetzelfde. Zouden we massaal gaan produceren, dan is dat maatwerk weg. Bovendien zou de internationale regelgeving ons innovatieve karakter beperken, terwijl wij júist altijd willen vernieuwen. Daar hebben we de productielocatie voor, de mensen én de kennis.”

Specificaties

  • Capaciteit: tot honderdduizenden kuub/uur te reinigen lucht
  • Vervaardigd van recyclebare kunststoffen (PP/PE) en RVS
  • Universele besturing past in ieder productieproces
  • Luchtwasser verwijdert onder meer (fijn)stof, geur en gassen
  • Afgevoerd vocht (water) vaak geschikt voor volgend andere productieproces of toepassingen

 

Gepubliceerd in Bedrijvig Uden editie juni 2020

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier