Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Rendement en dimensionering VBV warmtewisselaar

Met een warmtewisselaar kan op een duurzame manier restwarmte worden uitgewisseld waardoor stookkosten en CO2 uitstoot gereduceerd kunnen worden. VBV heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in het ontwikkelen van een eigen vormvrije warmtewisselaar. Het voordeel van deze lucht/lucht warmtewisselaar is dat deze vormvrij is en naar wens gedimensioneerd kan worden. Afgelopen half jaar hebben twee afstudeerders van de HAS hogeschool bij VBV onderzocht hoe het rendement van de warmtewisselaar geoptimaliseerd kan worden. Daarnaast hebben de afstudeerders een rekentool ontworpen waarmee de warmtewisselaar eenvoudig gedimensioneerd kan worden. Ook wordt de efficiëntie en besparing van de warmtewisselaar visueel gemaakt in de rekentool. De rekentool is gebaseerd op resultaten van het houden van praktijkonderzoek bij warmtewisselaar installaties van VBV.

Uiteindelijk hebben Job Wijnen en Luuk de Brouwer het afstudeerproject afgesloten met een 10 (!) voor het praktijkdeel en een 9 voor de verslaglegging. Hiermee hebben ze hun HBO diploma Milieukunde mogen ontvangen. Wij willen Job en Luuk bedanken voor hun inzet tijdens dit project en wensen hen succes in hun verdere carrière!  

Met de rekentool kunnen wij aan onze opdrachtgevers inzichtelijk maken op welke manier een VBV warmtewisselaar kan helpen bij het besparen van stookkosten en CO2 uitstoot. Meer weten over deze rekentool of de VBV warmtewisselaar? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier