Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Machine automatisering seal machine

Voor onze opdrachtgever STM machinebouw hebben wij een seal machine geautomatiseerd. Met behulp van deze machine kunnen maatwerk transportbanden worden gefabriceerd. STM is een turnkey machinebouwer gespecialiseerd in speciaal-machinebouw en heeft zich onder andere gespecialiseerd in het maken van machines voor de productie van transportbanden. De samenwerking tussen STM en VBV gaat ver terug, zo hebben we meer dan tien jaar geleden de eerste seal machine in opdracht van STM geautomatiseerd. Door onze vruchtbare samenwerking is er in de loop der jaren veel geïnnoveerd waardoor de machines van STM steeds effectiever en efficiënter zijn geworden zodat de eindklant optimaal kan presteren.

Seal machine

Met de seal machine worden maatwerk transportbanden gemaakt. Met behulp van föhnkoppen kunnen diverse componenten op een transportband worden aangebracht. Doordat de machine over drie verschillende föhnkoppen beschikt kan het systeem diverse transportbanden produceren: meenemers, golfranden en stuursnaren kunnen allemaal op transportbanden worden aangebracht. Tijdens het fabricageproces worden onder andere de druk, snelheid en temperatuur gemeten en geregeld, waardoor het proces soepel kan verlopen. 

Werkzaamheden

Na overleg met de opdrachtgever en de betrokken partijen zijn onze hardware- en software engineers aan de gang gegaan met het ontwerp van de installatie. Uiteraard ging dit vloeiend, gezien onze jarenlange ervaring met de automatisering van machines. Nadat de besturing gereed is gemaakt in onze paneelbouwwerkplaats is de machine opgebouwd bij de opdrachtgever. Daar hebben we vervolgens de laatste tests aan de installatie gedaan waardoor deze klaar is voor export naar Amerika.

Amerika en 3x240V

De afnemer van de machine is in Amerika gevestigd. Het bijzondere is dat er in Amerika een andere netspanning wordt gehanteerd dan in Europa. De netspanning in Amerika bedraagt 3x240V (tussen fase en fase). In het ontwerp is hier rekening mee gehouden in de keuze voor bepaalde componenten, zoals speciale frequentieregelaars. Voor het inregelen van de installatie is een speciale transformator gehuurd, waarmee de netspanning in Amerika (3x240V) nagebootst kon worden. Daarnaast is de machine UL uitgevoerd, zodat de machine goedgekeurd is voor export naar Amerika.

In onderstaande video krijg je een indruk van de machine.

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier