Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

HAS afstudeerproject filtersysteem voor de pluimveehouderij

Naar aanleiding van een aanscherping op het gebied van fijnstofwetgeving in 2020 zal een reductie van fijnstof moeten plaatsvinden in de pluimveesector. Om deze reden ontstaat een nieuwe afzetmarkt op het gebied van fijnstof filtering waar VBV zich in wil positioneren de komende jaren. Vanwege deze aanleiding was het de taak van onze afstudeerders om te onderzoeken wat het meest geschikte filtersysteem is voor VBV en om dit systeem dan vervolgens uit te werken tot een in de praktijk inzetbare fijnstoffilter. Om te onderzoeken welk systeem het meest geschikt was hebben onze afstudeerders 10 verschillende filtersystemen tegen een aantal criteria uitgezet. Door deze technieken onderling te vergelijken  met behulp van een zogeheten multicriteria analyse, was het mogelijk om een grote datareeks te vergelijken en deze multicriteria analyse als theoretische basis in te zetten voor het advies richting VBV. 

In de detail-engineering van de filter zijn de studenten gaan kijken hoe dit filter nou volgens de wet geproduceerd moet worden, hoe het filter nog geoptimaliseerd kan worden uit de wetgeving, warvan het filter het beste geproduceerd kan worden, welke productietechnieken hiervoor het meest geschikt zijn en wat op kostentechnisch en reinigingsgebied de fijnstoffilter in de praktijk inzetbaar maakt.

De uiteindelijke gekozen techniek is dus een aantrekkelijk product voor alle betrokken partijen en is op technisch economisch en organisatorisch aspect verder ontwikkeld. Het filtersysteem wordt nu klaargemakt voor productie en geeft VBV de kans om zich in de markt van fijnstoffiltering te positioneren.

Uiteindelijk hebben Yasheley van Es en Sem Schrijer het afstudeerproject afgesloten met ruim een 9 en hebben ze hun HBO diploma Milieukunde mogen ontvangen. Wij willen Yasheley en Sem bedanken voor hun inzet tijdens dit project. Tevens is Yasheley per 1 juli onze nieuwe collega als werkvoorbereider in de luchtwassystemen. 

Meer weten over deze stoffilter voor de pluimveehouderij? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Ben jij op zoek naar een stage? Kijk dan bij onze vacatures of neem contact met ons op!

 

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier