Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Gecombineerde warmtewisselaar/luchtwasser

Onlangs hebben wij in America een gecombineerde luchtwasser met warmtewisselaar geplaatst voor een nieuw gebouwde biggenstal.

De toepassing van een warmtewisselaar is een duurzame manier om te besparen op de energiekosten voor de verwarming van de stal. Om de luchtkwaliteit en het stalklimaat te bevorderen moet er voldoende geventileerd worden. Normaal gesproken wordt de geventileerde, verwarmde stallucht naar buiten afgevoerd waardoor deze warmte verloren gaat. Door middel van het toepassen van een warmtewisselaar kan een deel van de warmte teruggewonnen worden. De verse, koude stallucht wordt aangevoerd door de lamellen van de warmtewisselaar. In de lamellen wordt de verse, koude stallucht voorverwarmd door de warme stallucht welke naar buiten wordt afgevoerd. Hierdoor gaat niet alle warmte verloren maar wordt een deel van de warmte afgegeven aan de verse lucht. 

In America hebben wij een gecombineerde luchtwasser met warmtewisselaar geplaatst. De installatie bestaat uit twee warmtewisselaars en twee luchtwassers. De totale afmeting van het gecombineerde systeem is 14x12x6 meter (LxBxH). De vervuilde stallucht wordt dóór de warmtewisselaar aan de luchtwasser aangevoerd zodat de stallucht kan worden ontdaan van schadelijke gassen en stoffen. 

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier