Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Energie-efficiënte warmtewisselaar

Samen met onze opdrachtgever hebben we een innovatieve oplossing ontwikkeld die zorgt voor effectieve energieterugwinning en optimalisatie van de klimaatregeling.

Uitdaging

Onze opdrachtgever, eigenaar van een viskwekerij, beschikte over overtollige warmte uit proceswater en zocht naar een duurzame en efficiënte manier om de temperatuur in de kwekerij te reguleren met behulp van deze warmte.

Oplossing: Lucht-Lucht Warmtewisselaar

In nauwe samenwerking met onze opdrachtgever heeft ons team een lucht-lucht warmtewisselaar ontworpen en vervaardigd. In eerste instantie wordt het warme proceswater door een pakket met vergroot oppervlak geleid. Tegelijkertijd wordt er lucht aangezogen die langs dit pakket stroomt, waardoor het proceswater zijn warmte afgeeft aan de tegenstromende lucht. Vervolgens wordt deze opgewarmde lucht verder geleid in de warmtewisselaar,  waar de thermische energie wordt uitgewisseld met verse, koude buitenlucht. De installatie bestaat uit twee luchtkanalen die parallel aan elkaar lopen zonder direct contact. Dankzij zorgvuldig te kijken naar de dimensies van de toegepaste materialen, zoals oppervlaktevergroting en warmte-overdrachtscoëfficiënten wordt een efficiënte warmte-uitwisseling gerealiseerd.   

Voordelen:

  • Energie-efficiëntie: Door het terugwinnen van warmte uit de uitgaande lucht, wordt het energieverbruik voor het verwarmen van de ruimte aanzienlijk verminderd, wat resulteert in lagere operationele kosten en het reduceren van emissies.
  • Optimale temperatuurregulatie: De lucht-lucht warmtewisselaar zorgt voor een nauwkeurige controle van de temperatuur in de ruimte waardoor er een geconditioneerde ruimte ontstaat.
  • Maatwerk en kwaliteit: Het ontwerp is volledig afgestemd op de specifieke behoeften van onze opdrachtgever, met gebruik van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de omstandigheden van de agro-industrie.

Resultaten

Dankzij de implementatie van onze lucht-lucht warmtewisselaar met een capaciteit van 7.000 m³/uur zal onze opdrachtgever een significante verbetering ervaren in zowel temperatuurregulatie als energie-efficiëntie. Dit zal leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en heeft een positieve impact op het milieu. Eerdere warmtewisselaars van hetzelfde type die door ons zijn geproduceerd hebben een bewezen rendement van minimaal 81% weten te behalen.

We zijn trots dat we samen met onze opdrachtgever een innovatieve oplossing ontwikkeld hebben om de energie-efficiëntie te verbeteren en de klimaatregeling te optimaliseren, we kijken uit naar nieuwe projecten om innovatieve oplossingen te blijven ontwikkelen.

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier