Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Drie AC-trajecten voor PV-installaties

Door het aansluiten van drie AC-trajecten behorende bij drie nieuwe zonnepanelen installaties van onze opdrachtgevers hebben we de afgelopen maand drie opdrachtgevers van groene stroom kunnen voorzien: twee installaties van 400 ampère en één installatie van 240 ampère. Het AC-traject van een PV-installatie omvat het gehele traject vanaf de netaansluiting tot omvormers. VBV heeft zich gespecialiseerd op het aanleggen van AC-trajecten en draagt op deze manier bij aan de transitie naar het gebruik van duurzame energie. VBV ontzorgt hierbij in het gehele proces, van engineering tot montage.

Wat houdt een AC-traject in?

Het AC-traject van een PV-installatie is het traject vanaf de netaansluiting tot omvormers. Over dit gehele traject loopt een wisselspanning (AC spanning, vandaar de naam AC-traject). In de omvormers wordt de DC spanning (gelijkspanning) vanuit de zonnepanelen omgezet naar AC spanning. De stroom die daarbij opgewekt wordt, wordt terug geleverd aan het net of wordt gebruikt voor eigengebruik. Bij bedrijfsinstallaties gaat het hierbij vaak om grote vermogens en daarbij is de benodigde kennis en specialiteit van een goede en betrouwbare installateur onmisbaar. VBV heeft zich gespecialiseerd op het aanleggen van AC-trajecten en draagt op deze manier bij aan de transitie naar het gebruik van duurzame energie.

Engineering van het AC-gedeelte

Omdat de PV-installatie in de meeste gevallen op de bestaande installatie wordt aangesloten is het in het engineeringsproces belangrijk om goed naar deze installatie te kijken. Maar ook voor de nieuw aan te leggen installatie dient er goed naar een aantal factoren gekeken te worden. Enkele vragen die tijdens het engineeringsproces naar boven komen: Is er een aggregaat aanwezig? Is de bestaande verdeelkast en/of het railsysteem geschikt voor de extra belasting? Welke doorsnede dienen de voedingskabels te hebben en wat is het maximaal gewenste spanningsverlies over de voedingskabels? Dienen er werkschakelaars en/of dienen er aardlekbeveiligingen te worden toegepast? Zo ja, welk type? Dit is slechts een greep uit de vragen die bij ons opkomen. Kennis van de juiste normen is dan ook essentieel.

Montage op locatie

Tijdens de montage op locatie houden onze vakkundige monteurs zichzelf onder andere bezig met het aanpassen en/of verzwaren van de bestaande verdeelkast of laagspanningsrek in het compactstation, het leggen en aansluiten van de benodigde voedingskabels, het plaatsen van de PV-onderverdelers en het aansluiten van de omvormers.

Drie AC-trajecten

Door het aansluiten van drie AC-trajecten bij onze opdrachtgevers hebben we de afgelopen maand drie opdrachtgevers van groene stroom kunnen voorzien: Bij een metaalbewerkingsbedrijf in Uden hebben we een PV-installatie installatie van 400A aangesloten op de reeds aanwezige hoogspanningstrafo. Bij een bloembollenbedrijf in Boekel hebben we de bestaande hoofdverdeler uitgebreid en deze voorzien van een PV-installatie van wederom 400A. En bij een veehouderij in Langeboom hebben we drie afzonderlijke PV-installaties aangesloten met een totaal vermogen van 240A.

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier