Fijn dat je er bent!
Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan. We gebruiken ze niet voor marketingdoeleinden.

Oke

Automatisering mestbewerkingsinstallatie

In Heeswijk-Dinther wordt mest omgezet tot groene stroom, organische mest en schoon water. Voor onze opdrachtgever realiseerden wij de automatisering van de renovatie en uitbreiding van de mestverwerkingsinstallatie.

Van engineering tot inbedrijfstelling

In opdracht van onze klant uit Heeswijk-Dinther hebben wij de gehele automatisering van de renovatie en uitbreiding van de mestverwerkingsinstallatie gerealiseerd. Bijna vier meter aan besturingskast, 30 motorgroepen, een geïnstalleerd vermogen van 630A en één Siemens S7-1500 PLC, zomaar een greep uit de technische componenten van dit project.

Voor dit project hebben wij de engineering, paneelbouw, montage op locatie en het inbedrijfstellen van de installatie voor onze rekening genomen. Een omvangrijk project met een mooi resultaat. Onze jarenlange ervaring in de biogas automatisering droeg bij aan een soepel verloop van het project.

Na overleg met de opdrachtgever en de betrokken partijen zijn onze hardware- en software engineers aan de gang gegaan met het ontwerp van de installatie. Nadat het ontwerp aan alle wensen van de klant voldeed is de installatie in productie gegaan. De besturingskast is in onze eigen paneelbouwwerkplaats vakkundig bedraad. Nadat de besturingskast door ons naar de klantlocatie is getransporteerd is de installatie op locatie aangesloten. Hiervoor is eerst het oude gedeelte van de installatie verwijderd, waarna de bestaande kabels en het nieuwe gedeelte van de mestverwerkingsinstallatie op de nieuwe besturingskast zijn aangesloten. Toen het installatiewerk erop zat is de installatie door onze software engineer en servicemonteur inbedrijf gesteld.

Duurzaam Landleven Bernheze

Duurzaam Landleven Bernheze is een initiatief van 27 veehouders in de regio Bernheze. In de mestbewerkingsinstallatie van de klant wordt mest omgezet in duurzame eindproducten, te weten groene stroom, organische mest en schoon water. Met behulp van bacteriën wordt de aangevoerde mest omgezet in biogas. Het biogas wordt vervolgens door biogasverbranders omgezet in warmte en groene stroom. De warmte wordt gebruikt om een gedeelte van de mest te drogen om dit vervolgens tot organische mestkorrels te verwerken. De groene stroom wordt gebruikt om huishoudens en bedrijven in de omgeving te voorzien van elektriciteit. Op deze manier draagt de duurzame verwerking van mest bij aan de kringloop landbouw. Het levert energie, belast de omgeving niet en voorkomt dat mest naar de neus (geur), longen (gezondheid), de bodem, lucht of het water (milieu) gaat.

Contact

Heeft u een vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen!


Tel.: 0413-273559
Email: info@vbv.nl

Contactformulier